T K

Dijital Varlık Yönetimi (DAM) Projesi

FAKİR ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ DIŞ TİCARET A.Ş.

Dijital Varlık Yönetimi (DAM) Projesi

Proje İçeriği

"Dijital varlık yönetimi (Digital Asset Management - DAM) projemiz ile, dijital içerikler ve varlıklarımızı merkezi bir sistemde organize etmek, saklamak ve paylaşmak için bir çözüm sunduk. DAM projesi, genellikle medya dosyaları, dokümanlar, taslaklar, grafikler ve diğer dijital içerik türlerini kapsamaktadır. Bu projemiz ile Grup şirketlerimizdeki ilgili departmanların ve o departmanlardaki kişilerin, işlemiş olduğu veya olacağı dijital verilerimizi tek bir sistem altında toplayarak; tüm görüntü, ses, grafik, belge ve videolarımızı merkezileştirdik. Her departmanın kendi içerisinde alternatif bir yazılım ihtiyacını da ortadan kaldırarak ek maliyetten kurtardık. Veriyi merkezileştirerek, hızlı erişim sağlayıp, veri güvenliğini arttırdık. Olası kayıpların önüne geçerek, kurumsal bir hafıza oluşturduk. İlgili tüm grup şirketlerimiz, hazırladığımız https://dam.fakir.com.tr/ platformuna, kendilerine tanımlaman yetki dahilindeki kullanıcılar ile giriş yaparak kullanım sağlamaktadırlar. Ayrıca bu şirketlerimiz çalıştıkları ajanslara bu platform üzerinden tanımladıkları yetki dahilinde dosya paylaşımında bulunabilmektedirler. Ajanslar yaptıkları çalışmaları, başka dosya transfer sistemlerini kullanmaya gerek duymadan, bu platformumuza yükleyebilmektedirler. İş süreçleri güvenli bir şekilde hızlanmıştır."


Projenin Amacı

Yeni bir hizmet olarak sunduk.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

"Dijital verilerimizi tek bir sistem altında toplayarak; tüm görüntü, ses, grafik, belge ve videolarımızı merkezileştirdik. Yapıyı tek çatı altında birleştirmek bize kolaylık sağladığı gibi her departmanın kendi içerisinde alternatif bir yazılım ihtiyacını da ortadan kaldırarak ek maliyetlerden kurtardı. Veriyi merkezileştirerek, hızlı erişim sağlayıp, veri güvenliğini arttırdık. Olası kayıpların önüne geçerek, kurumsal bir hafıza oluşturduk. Bizim için bu projemizdeki en büyük inovasyon, güvenli, merkezi, kurumsal bir hafıza oluşturmuş olmamızdır."


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Fakir, Delonghi, Braun, İyo, Saruhan Kimya, Saruhan Holding, Nilco, Kaave, Range, Sfilo, Saruhan Gayrimenkul, Saruhan Makine şirket ve markalarımızın Pazarlama ve Dijital Pazarlama bölümlerine en çok faydayı sağlamıştır.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Yaptığımız analizler neticesinde çıkan sonuçlar şu şekildedir: Süreçler çok hızlandı, kurumsal hafıza oluştu, olası kayıplar önlendi, erişim denetimi ile güvenlik üst seviyeye çıkarıldı.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

5


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

LUCKYEYE BİLGİSAYAR TANITIM HİZMETLERİ YAYINCILIK VE TİC. A.Ş.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

-